Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi (3. Basamak)
10 Ocak 2023

Hastanemiz Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde 9 adet 3.. Basamak yoğun bakım yatağı bulunmaktadır. Hastanemizde Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesine giriş çıkışlar sınırlıdır. Serviste görevli olmayan personel, aktif enfeksiyonlu personel ve ziyaretçiler izinsiz olarak alınmamaktadır.

Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Hasta Yakınlarının Bilgilendirilmesi

Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi hasta ziyaretçileri, COVID-19 Pandemi kuralları çerçevesinde geçici olarak sınırlandırılmıştır, özellikle annelerin girmesine izin verilmektedir. Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi sorumlu doktoru tarafından uygun görüldüğü takdirde acil ve özellikli durumlarda babaların ziyaret etmesine izin verilmektedir.

Hasta yakınları, Yeni Doğan Yoğun Bakım sorumlu doktoru tarafından, bebeğin yatışı yapıldığında ve hafta arası doktor viziti sonrası 08:00 -09:00 ve 16:00-17:00 saatleri arasında bebeğin genel durumu ve tedavisi hakkında bilgilendirilir.

Bilgilendirilme saati dışında bilgi almak isteyen hasta yakınlarının, doktor müsait olana kadar beklemesi gerekebilir.

Bilginin bebeğin yakını tarafından anlaşılır olmasına özen gösterilir.

Belirtilen saatler arasında her gün ve gerektikçe bilgilendirme yapılacak olup yoğun bakım servisinin yoğunluk durumuna göre ve acil durumlarda bilgilendirme yöntemi değişebilir

Hasta yakınlarının hastanın ihtiyacı ile ilgili bilgilendirilmesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi hemşiresi tarafından yapılır.

Hastanın tıbbi durumu hakkında hastanın vasisi dışındaki kimselere bilgi verilmez.

Hasta yakınlarının hasta bekleme salonunda sürekli beklemelerine gerek yoktur.

Hasta ile ilgili beklenmeyen durumlarda hasta yakını telefon ile çağrılarak, yüz yüze hekim tarafından bilgilendirilir.

Hafta sonu, gece ve acil yatışlarda nöbetçi uzman hekim tarafından bebek vasileri bilgilendirilir.

Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde vefat eden bebeğin vasilerine yapılacak bilgilendirme hastanın hekimi tarafından yapılır. Gerekli durumlarda güvenlik görevlisi ve/veya bir diğer sağlık personeli de bilgilendirme yapan hekime eşlik eder.

Bebek yakının bilgilendirilmesi Yeni Doğan Yoğun Bakım girişindeki bilgilendirme odası veya hasta başında yapılır.

Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Hasta Ziyaret Kuralları

Yeni Doğan Yoğun Bakım Sorumlu Hekimi ve Hemşiresi tarafından ziyaretçi alınması uygun görülen bebek yakınları için kurallar aşağıda belirtilmiştir;

Hasta servisi ilk kabul edildiğinde bebeğin rahatsızlığı ve uygulanacak tedavi süreci konusunda anne ve baba bilgilendirilir. Anne Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi ile aynı katta bulunan anne oteline yerleştirilir.

Emziren anneler hekimin uygun gördüğü emzirme saatlerinde (en az 3 saat’te bir ) bebeklerini emzirirler.

Bebeğin vasileri, hastaya ait ekipmanlara ve hastaya bağlı cihazlara dokunmaması konusunda uyarılır.

Ziyaret sırasında gürültü yapılmamalıdır.

Hastane malına zarar verilmemelidir.

Hastane binası içerisinde kapalı alanlarda sigara içilmesi yasal olarak yasaktır.

Emzirmeyen annelerin günde en az 3 defa bebeklerinin yanına girerek bebekle teması sağlanır. Uygun olan bebeklere kanguru bakımı yapılır.

Bebeğin babası günde bir defa doktorun uygun gördüğü ve servisin uygun olduğu zamanlarda günde bir defa bebeğini görebilir.

Yeni Doğan Yoğun Bakıma girişte tek kullanımlık galoş, bone ve önlük giydirilir. Bebek yakınının elleri çalışanlar gözetiminde yıkatılır ve el antiseptiği kullandıktan sonra bebekle teması sağlar.

Diğer bebeklerin annelerinin mahremiyetine saygı gösterilmelidir.

Ziyaret için kabul edilen kişi / kişiler, doktor ve hemşire tarafından bebek için belirtilen her türlü ihtiyacı karşılamalıdır.

Ziyaretleriniz sırasında cep telefonları kapalı tutulmalıdır.

Bebek yakınları genel hastane kurallarına uymak zorundadırlar.

Hastane irtibat telefon numaraları : (0324) 614 36 00’ dır.  .